VIII. A Szcientológia Egyház

A Szcientológia Egyház egy hierarchikus szerveződésű és irányítású vallási felekezet. A hierarchia legalacsonyabb szintjén állnak a területi auditorok és az általuk vezetett Dianetika-csoportok. A következő szintet alkotják a Szcientológia-missziók, amelyek alapvető Dianetika- és Szcientológia-szolgáltatásokat nyújtanak. Ezek valamiféle misszionáriusállomások, amelyek igyekszenek új tagokat elérni. Amikor egy misszió növekszik, és tevékenysége kibővül, általában Szcientológia-egyházzá alakul. A Szcientológia-egyház lelkészei segítséget nyújtanak a gyülekezeti tagok számára a házassági, családi és egyéb problémáikban, és végrehajtják a Szcientológia vallási szertartásait, amilyenek például a névadó, az esküvői és a temetési szertartás. Vasárnapi szertartásokat is tartanak.

A Saint Hill-szervezetek központi egyházak, amelyek magasabb szintű auditorképzésre specializálódtak. Ilyen központi egyházak vannak Los Angelesben, Sydney-ben, az angliai East Grinsteadben és Koppenhágában. A világ minden szcientológusának szellemi központja a floridai Clearwaterben található Flag Szolgáltató Szervezet, amely a legmagasabb szintű vallási szolgáltatásokat nyújtja. A Flag-hajó Szolgáltató Szervezet szolgáltatja a legmagasabb szintű auditálást (OT VIII). Ehhez a képzés a Freewinds hajón történik, amely a Karib-tengeren hajózik.

Az anyaegyház funkcióját a Nemzetközi Szcientológia Egyház látja el Los Angelesben, amely világszintű missziós kampányokat tervez, képzési anyagokat állít össze, és Hubbard vallási műveit számos nyelvre lefordítja.

IX. Istentiszteletek
DOKUMENTUM LETÖLTÉSE