VII. Megváltás

A Szcientológia szerint mind az ez életi, mind a korábbi újjászületések traumatikus tapasztalatai gátolják a racionális viselkedést és a szellemi fejlődést. A Szcientológia-auditálás célja megszabadítani a thetánt a „reaktív elmétől”, a rossz emlékek láncolataitól, és felidézni a megváltás lehetőségét.

A cél egy istenhez hasonló állapot, a teljes OT (Operatív Thetán), amelyben a thetán mentes minden korlátozástól ebben az életben.

A Szcientológia az egyéni megváltás mellett feladatának tekinti egész bolygónk megtisztítását és egy olyan civilizáció megteremtését, ahol nincs irracionalitás, nincs bűnözés, és nincsenek háborúk.

Az indiai vallásokhoz hasonlóan a Szcientológia is úgy tartja, hogy az embernek fel kell szabadulnia a múltbeli tetteitől (lásd a hinduizmusban és a buddhizmusban szereplő karmát), amelyek számos újjászületés láncolata során felhalmozódtak. A Szcientológia megváltással kapcsolatos elképzelése átfogja mind a mostani, mind az ezt követő életet. Mindkét esetben a teljes szabadsághoz vezető Hidat ígéri.

A Szcientológia az egyéni megváltás mellett feladatának tekinti egész bolygónk megtisztítását és egy olyan civilizáció megteremtését, ahol nincs irracionalitás, nincs bűnözés, és nincsenek háborúk. A Szcientológia nómenklatúrájában a megváltással rokon értelmű szó a „túlélés”. Ez magában foglalja mind a jelen, mind az ezt követő életet. Az auditálás és az ehhez használt E-méter segít az egyénnek megtalálni a tényleges és eredeti identitását.

VIII. A Szcientológia Egyház
DOKUMENTUM LETÖLTÉSE