Hogyan maradj egészséges | Eszköztár a megelőzéshez

IV.
KÖVETKEZTETÉS

A fentiek megtárgyalásának egy dolgot világossá kell tennie: a Sea Organization közösségi élete és tevékenysége a Szcientológia Egyházon belül teljes összhangban van a hagyományos vallási rendek közösségi életével és tevékenységeivel, Keleten és Nyugaton, a múltban és a jelenben. A buddhizmushoz és a kereszténységhez hasonlóan a Sea Organization vallási rend célja, hogy példamutatóan megőrizze és hirdesse L. Ron Hubbard tanításait és az általa felfedezett technológiát. A Sea Organization célja a spirituális túlélés, de nemcsak saját tagjai és a Szcientológia Egyház tagjai, hanem az emberiség és az egész univerzum számára is. Ebben a Sea Organization hasonlít a nagy világvallások vallási rendjeire.

A Sea Organization célja a spirituális túlélés, de nemcsak saját tagjai és a Szcientológia Egyház tagjai, hanem az emberiség és az egész univerzum számára is. Ebben a Sea Organization hasonlít a nagy világvallások vallási rendjeire.

Ha szabad tennem egy személyes megfigyelést, szeretném megjegyezni, hogy amikor odalátogattam, és láttam a Sea Organization szálláshelyeit, közösségi életét és tevékenységeit Los Angelesben és Gilman Hot Springsben, ez újra meg újra felidézte bennem a saját ferences kolostorbeli életemet. Ugyanolyan intenzitással tanultam, imádkoztam és meditáltam, mint amit a szcientológusoknál figyeltem meg, ahogy tanultak, dolgoztak, és auditálást végeztek. Éltem hasonló helyiségekben, és dolgoztam hasonló feltételek mellett, dolgoztam a kolostor könyvkötészetében, bekötve a Biblia új és újrakötve a régi kiadásait, valamint teológiai értekezéseket. Gyártottam szentképeket és kiadványokat a kolostor által végzett munka hirdetésére. Egy különbség volt: a Szcientológia és a Sea Organization a technológia legfrissebb vívmányait alkalmazva hajtja végre vallási küldetését. Elfelejtjük, hogy amikor a kolostorok először felbukkantak, ugyanezt tették. Ennek a haladó technológiának az igénybevételével a Szcientológia Egyház egyszerűen követi azt a sémát, amelyet maga L. Ron Hubbard fektetett le.

Frank K. Flinn,
a vallástudományok docense
2010. január

DOKUMENTUM LETÖLTÉSE