I.
SZAKMAI HÁTTÉR

1955-ben magna cum laude Bachelor of Arts diplomát szereztem pszichológiából a Hardin-Simmons Egyetemen. 1959-ben a New York-i Union Teological szemináriumon cum laude minősítéssel végeztem Master of Divinityként. 1963-ban a Duke Egyetemen kaptam meg a filozófia doktora címet vallásból és filozófiából.

Korábban teljes idős oktatóként működtem 1962-től 1965-ig az El Pasó-i Texasi Egyetem Filozófia Tanszékén, ahol docensi rangot értem el; 1965-től 1969-ig a San Antonió-i Trinity Egyetem Vallás Tanszékén; 1969-től 1975-ig pedig a kanadai Ontarióban a Windsori Egyetem Vallástudományok Tanszékén, ahol rendes egyetemi tanári rangig emelkedtem. 1973 óta a vallástudományok rendes egyetemi tanára vagyok a Déli Metodista Egyetemen, 1975-től 1986-ig, illetve 1993-tól a mai napig a Vallástudományi Tanszék elnökeként működve.

Hosszú ideje vagyok elismert tagja az Egyetemi Oktatók Amerikai Szövetségének, az Amerikai Vallásakadémiának, a Tudományos Valláskutató Társaságnak, az Amerikai Teológiai Társaságnak, a Kanadai Valláskutató Társaságnak, a Kanadai Teológiai Társaságnak, a Valláskutatási Tanácsnak, és e társaságok többségében nemzeti irodát vezettem, szakmai bizottságokban elnököltem, vagy szerkesztői bizottságokban dolgoztam.

Vallás- és kultúrfilozófus vagyok, speciális kompetenciával a modern kor vallásai területén. Ilyen minőségemben elsősorban a vallásos hit és a vallásgyakorlat formáinak változása érdekel, mind a hagyományos vallások, mind az újabb vallási mozgalmak esetében, ahogy ezek a régebbi és újabb vallások a modern élet kihívásaira és változásaira reagálnak. Rendszeresen tartok különféle kurzusokat egyetemi és posztgraduális hallgatóknak az összehasonlító, filozófiai és társadalomtudományi valláskutatásról a Déli Metodista Egyetemen. Emellett folyamatos tudományos kutatómunkát és publikálást végzek a szakterületemen: öt könyvem jelent meg a modern vallásos gondolkodásról: Radical Christianity (Radikális kereszténység) (1968), H. Richard Niebuhr (1977), The Shattered Spectrum (A szétzúzott spektrum) (1981), The Terrible Meek: Essays on Religion and Revolution (A rettentő szendék. Esszék vallásról és forradalomról) (1987) és Dax’s Case: Essays in Medical Ethics and Human Meaning (Dax esete. Esszék az orvosi etikáról és az emberi értelmezésről) (1989), valamint számos cikkem olyan vezető tudományos lapokban, mint Harvard Theological Review, Journal of Religion, Journal of the American Academy of Religion, Studies in Religion, Religion in Life, Religious Studies Review és Journal for the Scientific Study of Religion.

A modern vallások specialistájaként kiterjedt tudományos kutatást végeztem a Szcientológia Egyházról. Olvastam az L. Ron Hubbard által írt és kiadott jelentősebb elméleti szövegek többségét, átnéztem számos technikai és adminisztratív bulletint, amelyeket L. Ron Hubbard és az Egyház adminisztrációs és egyházi tisztségviselői készítettek, tanulmányoztam reprezentatív példányokat a képzési kézikönyvekből, amelyeket tanárok és tanulók használnak az egyház különféle tanfolyamain. Számos újságírói és tudományos igényű tanulmányt is olvastam a Szcientológia Egyházról. Emellett beszélgettem gyakorló szcientológusokkal, ellátogattam New Yorkban a 46. utcai Szcientológia Egyházba és a 82. utcai Hírességek Központjába, a floridai Clearwaterben a Flag Szolgáltató Szervezetbe, illetve a dallasi Hírességek Központjába.

II. A feladat
DOKUMENTUM LETÖLTÉSE