I. BEVEZETÉS

Jelen sorok írója japán, és e dolgozat a Szcientológia vallás és a világ más vallásai közötti hasonlóságokról és különbségekről szól. E dolgozat speciálisan japán szemszögből is áttekinti a hasonlóságokat és különbségeket, és összehasonlítja a Szcientológiát a japán vallásokkal.

A vallás kifejezés japánul azt jelenti, hogy az eredet tanítása, az eredet forrásának tanítása. Ez a japán definíció, de lehet, hogy nem felel meg a nyugati definíciónak. E tanulmányhoz a japán definíciót fogjuk használni. A japán törvények szerint hozzátehető, hogy egy vallási szervezetnek, hogy vallás lehessen, terjesztenie kell a tanításokat, vallási szertartásokat kell végeznie, és képeznie kell az egyháztagokat. A Szcientológia ellátja mindezeket a feladatokat, ahogy a következő oldalakon bemutatjuk.

Egy 31 szótagú japán vers (úgynevezett „vaka”) elmondja, hogy sok ösvény indul a hegy lábától, de a csúcson a hold látványa ugyanolyan. Ez egy régi vers, és megelőzi a kereszténység megjelenését Japánban. Főként Japán két fő vallására, a sintóra és a buddhizmusra utal, amelyekkel az ember végül ugyanarra az eredményre jut, akármelyik szektához tartozik is. A lényeg, amire a vers rámutatott, hogy minek vitázni egymással. És ami még fontosabb, hogy amikor olyan sok hasonlóság van a vallások között, miért koncentrálnánk a különbségekre.

A Szcientológia vallás viszonylag ismeretlen Japánban, bár számos könyvtárban találhatók olyan Szcientológia-könyvek, amelyeket egyrészt az alapító, L. Ron Hubbard, másrészt maga a Szcientológia Egyház írt. Elolvasva 30 könyvet a témáról, jelen sorok írója úgy érzi, hogy aki többet akar megtudni a témáról, annak érdemes elolvasnia ezeket a könyveket.

II. Mi a Szcientológia?
DOKUMENTUM LETÖLTÉSE