Az egyház társadalomjobbító programjairól és humanitárius kezdeményezéseiről szólva dr. Hartney azt mondta, hogy a Szcientológia Egyház „megtestesíti a multikulturalizmust, egyetemességet és az egyén méltóságának tiszteletét”, minekutána a jelenléte valami olyan, aminek – az ő szavaival – „nemcsak örülünk, hanem szinte nélkülözhetetlen”. L. Ron Hubbardot elismerve kifejtette, hogy „a 20. század egyik nagy vallási újítója volt”.

VIDEOÁTIRAT:

Azt hiszem, ez a Szcientológia egy másik alapköve, hogy közösségek egész sorát összekovácsolja. És azt láttuk, hogy sok különböző kultúrából és vallásból jöttek az avatóra. És ez fantasztikus. Egy szervezetnek, amely ilyen erősen megtestesíti a multikulturalizmust, egyetemességet és az egyén méltóságának tiszteletét, nemcsak örülünk, hanem szinte nélkülözhetetlen.

Számomra az a legérdekesebb, amit az emberek között tesznek, például a Narconon,Criminon, az oktatási mozgalmak, mindaz, amit a tudatlanság, drogok stb. elleni küzdelemben tesznek. Ezért izgalmas látni, hogy egy ilyen hely lesz most a koordinációs központ a szervezetük számos közösségi tevékenysége számára.

L. Ron Hubbard, úgy vélem – és ez tudós körökben egyre nyilvánvalóbb –, hogy a 20. század egyik nagy vallási újítója volt. Tehát a hagyatéka lenyűgöző, de ezenfelül úgy látszik, hogy ő a közelmúlt egyik nagy vallási, szellemi újítója, és ezen okok miatt elég kivételes emberi lény.

DOKUMENTUM LETÖLTÉSE