A tel‑avivi Szcientológia Központ megnyitóján a bibliatudós és író dr. Rimon Kaser a Szcientológia egyetemes megközelítéséről beszélt, amellyel az egyház arra törekszik, hogy harmóniában egyesítse az egész emberiséget. Dr. Kaser hangsúlyozza a központ létfontosságú szerepét a régióban: „Úgy vélem, hogy a Szcientológia az egyetlen vallás, mely kapcsolatot tud teremteni, sőt az összetartozás érzését tudja elérni a különböző hitek között. És az egyetlen, mely csillapítani tudja a vallások közötti feszültséget.” Hangot adott abbéli reményének is, hogy a Szcientológia „nemcsak Izrael számára jelent majd fordulópontot, hanem az egész Közel-Kelet számára is”.

VIDEOÁTIRAT:

A Szcientológia egyetemes jellege többek között a Nyolc dinamikában és a Hitvallásban fejeződik ki. Hitvallásuk első pontja tanúsítja az önök egyetemes nézőpontját abbéli hitükből eredően, hogy:

„Minden ember egyenlő jogokkal lett teremtve fajára, bőrszínére vagy vallási hovatartozására való tekintet nélkül.”

Nem meglepő, hogy Alapítójuk az emberiségről és a következő tényező fontosságáról ír: „az egyén affinitása az egész emberiség iránt, és az emberiség affinitása az egyén iránt”.

Ugyanis ha valaki elhatározta, hogy minden embert harmóniában egyesít, az L. Ron Hubbard volt. Ezen egyetemes nézet egyenes következményeként Hubbard úr azt tanácsolta, hogy tiszteljük mások vallásos hitét.

Kétséges, hogy létezne másik vallás, melynek egyetemessége ennyire kiemelkedő. A Szcientológia nem próbál megörökölni vagy eltörölni más vallásokat, hanem egy újabb dimenziót ad nekik, mely nem tagadja egyetlen alapelvüket sem, illetve nem áll konfliktusban azokkal.

Ez a tulajdonság különösen fontos világunk e részén.

Úgy vélem, hogy a Szcientológia az egyetlen vallás, mely kapcsolatot tud teremteni, sőt az összetartozás érzését tudja elérni a különböző hitek között. És az egyetlen, mely csillapítani tudja a vallások közötti feszültséget.

Ezt a jelentőséget hordozza központjuk, vallásuk és L. Ron Hubbard világunk e részére nézve!

Önök számos feladatot vállaltak magukra, nemcsak az egyént, hanem az általános társadalmat illetően is. Mindezt a Szcientológia céljai fényében: véget vetni az elmebajnak, a bűnözésnek és a háborúnak.

Remélem, hogy ezzel az izraeli szervezettel véghez tudják vinni a céljaikat. Amennyiben sikerül, az nemcsak Izrael számára jelent majd fordulópontot, hanem az egész Közel-Kelet számára is.

Így egy napon, a közeli jövőben, együtt ünnepeljük majd ebben a Szcientológia Központban a tolerancia világát és a béke világát.

Köszönöm.

DOKUMENTUM LETÖLTÉSE