Jones tiszteletes elismerte, hogy a Szcientológia Egyház mi mindent jelent Harlem lakóinak, és így fogalmazott: „Bibliai szemszögből szólva, minden olyan mozgalom... minden változást hozó mozgalom egyetlen személy hatására történt. L. Ron Hubbard a változás mozgalmát jelenti, a javulást, az ébredést… azt gondolom, hogy gazdag hagyatékával az emberek igazán meg tudják érteni a bennük rejlő képességeket és a boldogsághoz vezető utat, mely tanításain és megértésén alapul.”

VIDEOÁTIRAT:

Harlem már rengeteg mozgalom reneszánszának adott otthont. Így logikus, hogy a Szcientológia Egyház egy újabb fejezet, egy újabb nagy mozgalom legyen Harlem történetében.

Ez a terület rendkívül sokrétű, vannak a nagyon gazdagok és hatalmasak, és vannak a nincstelenek és nemtelenek. Az igény a Szcientológia Egyház jelenlétére, hogy e kedvező időpontban ilyenfajta hatást teremtsen, példátlan.

David Miscavige azt mondta: „Azért jöttünk, hogy segítsünk neked megtenni azt, amire szükséged van ahhoz, hogy segíts magadon.” Az emberek nincsenek tisztában azzal, hogy a segítség, a szükséges változtatás bennük rejlik. Az a tény, hogy képesek vagyunk a közösség tagjait behozni, olyanokat, akik nem tudják, hogy itt, ebben a központban van segítség, amely hatást gyakorol az életükre, és remélhetőleg tovagyűrűzik majd, ahová csak mennek... Hiszen ha a Harlemi Szcientológia Egyház segített Harlemben, akkor biztos, hogy a Queensből érkezőknek is segítenek.

Sokak szenvednek. Sokak vannak eltévelyedve. Sokan várnak segítségre, de nem tudják, hogyan vagy kit kérjenek. Az a tény, hogy a Szcientológia Egyház itt van, hogy a támogatás egy újabb eszköze legyen, megadva a segítséget, mely annyira elkel: ez lenyűgöző. Teljesen lenyűgöző.

Képesnek lenni azt mondani valakinek, aki drogozik, és lecsúszott az utcákon, hogy megtalálhatja a kivezető utat... Én már 35 éve végzem ezt a munkát, és most olyan partnerrel rendelkezni, aki azt mondja: „Hé, figyelj, segíthetünk abban, amit már eleve szeretsz csinálni. Segíthetünk változást hozni az emberek életébe, ami után mindig is epekedtél, de soha nem volt támogatásod, erőforrásod és könnyű hozzáférésed...” Hol máshol lehet olyan helyet találni, ahol ilyen stílusos videobemutatókat tudunk tartani, mint amit itt, a Szcientológia Egyházban látok!

Remélem, hogy ez a partnerség lehetővé teszi, hogy legelőször is meghívjuk más felekezetek vezetőit, hogy lássák, a Szcientológia miben tud nekik segíteni, anélkül hogy beleszólna a dogmáikba, anélkül hogy bármiben is, ami fontos nekik, megváltoztatná a gondolkodásukat. De hozzátéve valamit az eszköztárukhoz, amivel most képesek lehetnek megértetni magukat, a Szcientológia Egyház tolmácsolásában.

Beszéltem ma valakivel, és azt mondtam: „Aminek nincs értéke, nem lesz maradandó.” Ennek világos értéke van, amely olyanoktól származik, akik álmodók. Bibliai szemszögből szólva, minden olyan mozgalom, minden változást hozó mozgalom egyetlen személy hatására történt. L. Ron Hubbard a változás mozgalmát jelenti, a javulást, az ébredést, a felismerést, a ráeszmélést, a megvilágosodást hozó változás mozgalmát, hogy képes legyél látni, mit tehetsz, és meg is tehesd.

Ezt nem szokás tanítani, ezt nem sajátítja el az ember egy lelkészképzőben vagy egyetemen. Az kell hozzá, hogy legyen valaki, aki képes az álmát beléd helyezni, és úgy vélem, L. Ron Hubbard pont ezt tette. Azt gondolom, hogy gazdag hagyatékával az emberek igazán meg tudják érteni a bennük rejlő képességeket és a boldogsághoz vezető utat, mely tanításain és megértésén alapul.

Nagyra becsülöm az erőfeszítéseit. Mert ezt a munkát ilyen szinten nyilvánvalóan egy átlagos egyén nem tudja végezni. Így van őbenne valami különleges, valami más, valami, amit fel kell erősíteni a nyomában, mert az egyik dolog, amit észrevettem, hogy az emberek nem csinálnak belőle istent, nekik ő nem isten. Hanem az, aki megmutatja az utat.

DOKUMENTUM LETÖLTÉSE