Az amerikai börtönpopuláció három évtizedes növekedés után kiábrándító szintre érkezett: ma az Egyesült Államokban minden századik felnőtt rács mögött van. Itt a teljes börtönnépesség jelenleg 2,3 millió, a világon a legmagasabb, amit a jóval népesebb Kína követ 1,5 millióval. Az Egyesült Államok büntetés-végrehajtási rendszerének fenntartási költsége 2007-ben elérte a 49 milliárd dollárt, míg 1987-ben 12 milliárd volt. A számok önmagukért beszélnek. Figyelembe véve a 80%-os visszaesési arányt, óriási szükség van egy működőképes technológiára, amely valóban és maradandóan rehabilitálja a bűnözőket, hogy a társadalom produktív tagjai válhassanak belőlük.

A Criminon program mintegy 38 ország több mint 2100 büntetés-végrehajtási intézetében működik. Munkatársai nagyrészt önkéntesek, akik igény szerint a büntetés-végrehajtási intézetek személyzetét is kiképzik a helyszíni rehabilitációs programok szolgáltatására. A Criminon szolgáltatásai a rendőrkapitányságokat, a fiatalkorúak javítóintézeteit és a bűnmegelőzési programokat is segítik, mivel ezek mindegyikének szerepe van a bűnözés nélküli világ megteremtésében.

A mexikóbeli Mexicali város rendőrei megtanulják használni a program központi elemét, Az út a boldogsághoz című, józan észen alapuló erkölcsi szabálygyűjteményt.

A Criminon programot folytató indonéz börtönökben a visszaeső bűnözők aránya 2% alá csökkent.

L. Ron Hubbard felfedezte, hogy a valódi rehabilitáció kulcsa az egyén önbecsülésének helyreállítása. Pontosan ennek elérése érdekében a Criminon tanulói Az út a boldogsághoz könyv szabályait tanulmányozzák és alkalmazzák.

Tajvanon csakúgy, mint az egész világon, a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt emelkedik a börtönnépesség száma. Ennélfogva a Criminon program tartalmaz egy olyan összetevőt, amely a kábítószerekkel kapcsolatos felvilágosítást célozza, hogy segítsen az elítélteknek a függőség megértésében és legyőzésében.

A Criminon a Dél-afrikai Köztársaságban több mint 50 létesítményben működik a fiatalkorúak intézeteitől a legszigorúbb fegyházakig.

DOKUMENTUM LETÖLTÉSE