A Szcientológia Egyház által 1969-ben alapított Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért (CCHR) elkötelezetten dolgozik a pszichiátria által elkövetett visszaélések felszámolásán és a páciensek védelmének biztosításán. A CCHR eddig több mint 160 jogszabály törvénybe iktatását támogatta, köztük ilyeneket: védelem a kárt okozó vagy kényszert alkalmazó pszichiátriai gyakorlatokkal szemben, a betegtájékoztatás szükségessé tétele pszichiátriai kezelésnél, gyerekek kényszergyógyszerezésének és elektrosokkolásának megszüntetése, súlyos büntetések elrendelése a páciensek pszichiáterek és pszichológusok általi szexuális zaklatásáért.

A CCHR Los Angelesben található nemzetközi központja 34 országban mintegy 200 tagszervezetet irányít, amelyek egy egész világra kiterjedő emberi jogi érdekképviseleti hálózatot alkotnak. A CCHR megbízottai közé tartoznak orvosok, pszichiáterek, pszichológusok, jogászok, törvényhozók, kormányhivatalnokok, pedagógusok és polgári jogi képviselők. A CCHR nemzetközi központja egy múzeumnak is otthont ad, amely bemutatja, milyen utat tett meg a pszichiátriai brutalitás az évszázadok során.

A CCHR dokumentumfilmeket terjeszt, amelyek leleplezik a pszichiátriai visszaélés különböző módjait: egyének szűréséből, megbélyegzéséből és pszichotrop szerek felírásából származó rombolás; a pszichiátria és a gyógyszeripar profitorientált összefonódása; a pszichiátriai diagnózisok tudománytalansága; az aktív szolgálatban lévő és a már leszerelt katonák túlzott gyógyszerezése és az emiatt bekövetkező hirtelen szívleállás és öngyilkosság miatti halálesetek növekedése.

NÉZZE MEG A CCHR TÁRSADALMI CÉLÚ ÜZENETEKET

További információk az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért és a Szcientológia Egyház által a mentális egészség területének reformjáért támogatott nemzetközi programok témájában itt találhatók:

DOKUMENTUM LETÖLTÉSE