Mai világunkban, ahol az emberekre folyamatosan záporoznak a hírügynökségek nyugtalanító jelentései az emberi jogok megsértéséről – halálos gáztámadás, emberkereskedelem, szegénység és az ember által okozott éhínség –, csak kevesen ismerik a jogaikat, és még kevesebben tudják, hogy hogyan gyakorolják őket.

A Szcientológia Egyház és tagjai számára régi hagyomány az, hogy kiállnak a szabadság ügye mellett, jogorvoslatért folyamodnak az illetékes fórumokon, és ebből a célból finanszírozzák a világ legszélesebb körű emberi jogi oktató és közönségtájékoztató kezdeményezéseinek – az Együtt az Emberi Jogokért mozgalom, és a fiataloknak szóló Fiatalok az Emberi Jogokért mozgalom – programjait.

Ezeknek a nonprofit, világi szervezeteknek a célja kettős: megtanítani a fiataloknak, hogy milyen elidegeníthetetlen jogokkal rendelkeznek, és így jelentősen megnövelni a tudatosságot a fiatal generációban; petíciókat benyújtani a kormányoknak, hogy bevezessék és végrehajtsák az ENSZ 1948. évi Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának – a világ kiemelkedő fontosságú emberi jogi dokumentumának – rendelkezéseit, és elérni, hogy az emberi jogokat az iskolákban oktassák.

Az Együtt az Emberi Jogokért és a Fiatalok az Emberi Jogokért számtalan tevékenységet támogat, és 17 nyelven nyújt olyan oktatási anyagokat, amelyek a fenti kezdeményezést a társadalom minden szintjén elősegítik. Ezeket a programokat a világ minden táján széles körben használják iskolák, egyházak, polgári és közösségi csoportok, emberi jogi szervezetek, rendőri szervek, fegyveres erők és kormányzati szervek.

TOVÁBBI VIDEÓK AZ EGYÜTT AZ EMBERI JOGOKÉRTRÓL

További információk az Együtt az Emberi Jogokért és a Szcientológia Egyház által az emberi jogok valóra váltásáért támogatott nemzetközi programok témájában itt találhatók:

DOKUMENTUM LETÖLTÉSE