Hogyan maradj egészséges | Eszköztár a megelőzéshez

V. Következtetés

A vallás az ember szellemi természetével, valamint vallási imádatának tárgyával foglalkozik, legyen az Isten, az Abszolútum vagy Buddha.

A hitelvekről és a gyakorlatról adott bemutatás a The Scientology Religion könyvben a Szcientológia szellemi természetének rövid megerősítésével kezdődik, és rögtön rátér a mozgalom hátterének vizsgálatára, külön részekben kitérve a hinduizmusra és a buddhizmusra. Az alapítóra és a későbbi munkatársakra nyilván hatással volt az, amit ezekről az ázsiai vallásokról olvastak, és ez megfelel a modern gondolkodás általános irányzatainak. Több mint egy évszázadon át az ázsiai – főként indiai – gondolatok erőteljes hatást gyakoroltak Európára és Amerikára, és ez nyilván befolyásolja a vallásra vonatkozó megértést. A vallás az ember szellemi természetével, valamint vallási imádatának tárgyával foglalkozik, legyen az Isten, az Abszolútum vagy Buddha. Ahogy a Szcientológia fejlődik, lehet, hogy nagyobb hangsúlyt fektet majd arra, hogy hol van a Legfelsőbb Lény, úgy, hogy az nemcsak az összes emberi törekvés célja, hanem forrása és fenntartó ereje is. Tény, hogy az ember szellemi természetének és elpusztíthatatlan belső lényegének általános tanítása sok tekintetben megfelel a világ néhány nagy vallásának.

Az ember szellemi természetének és elpusztíthatatlan belső lényegének általános tanítása sok tekintetben megfelel a világ néhány nagy vallásának.

Geoffrey Parrinder
1977

A szerzőről
DOKUMENTUM LETÖLTÉSE